May 4, 2011

Review "The Old Prophecy Of Winterland" in Imperiumi.net (FIN)Here is the link to the review:  http://www.imperiumi.net/index.php?act=albums&id=11890

Skandinaavista black metalia espanjalaisittain soitettuna on luvassa Frozen Dawnin debyyttikokopitkällä. Dissectionin, Watainin ja Unanimatedin hengessä veisteltyä melodista ja mustanpuhuvaa black metalia, ja nimiään myöten kuin Pohjoismaista lainattuna.

The Old Prophecy of Winterland on perusasetelmiltaan varsin toimiva levy. Meneviä melodioita, hyvät soundit ja rähisevä rääkylaulu. Etenkin jälkimmäisen aggressiivinen ote yhdessä sinänsä maistuvien melodioiden kanssa luo miellyttävän kontrastin, jossa perityypillinen melo-bm on saanut riipauksen luonnetta ja näin myös välttää materiaalin luistumisen tavanomaisen melometallin astetta pehmeämmille poluille.

Samalla Frozen Dawn kuitenkin kuulostaa kovasti kierrätysmateriaalilta ja varsinaiselta pastissituotteelta. Biisit ovat hyviä ja tuotanto kohdallaan, mutta kuinka pitkälle moinen riittää? Sanoisin, että tällaisessa tapauksessa hyvinkin pitkälle, jos nyt aivan erinomaisuutta tai äärimmäistä tiukkuutta ei ollakaan teoksella saavutettu. Vaikka Madridista kotoisin olevan yhtyeen aiheet talvimaista ja kylmistä pohjoisen tuulista sinänsä kuulostavat koomiselta ja kaikkea muuta kuin vakavasti otettavalta ulosannilta, ainakin musikaalinen puoli on kelpoa menoa.

The Old Prophecy of Winterland on levynä kuin looginen jatko Watainille ja edesmenneelle Dissectionille, ja oikeastaan vain hyvässä mielessä, vaikkei etenkään jälkimmäisen tasolle musiikillisesti nousekaan. Puutteistaankin huolimatta kohtuullisen hyvä levy epäomaperäisellä tatsilla.

( 7/10 )