September 2, 2011

Review "The Old Prophecy Of Winterland" in Zwaremetalen Webzine (Dutch)Here is the link to the Review:  http://www.zwaremetalen.com/recensie/20102/Frozen-Dawn-The-Old-Prophecy-Of-Winterland.html

Een Dissection-worshipband hebben we al in de vorm van Thulcandra (en Watain ook eigenlijk), maar dat wisten ze blijkbaar niet in Spanje. Deze bruingebrande zwartzakken debuteren in gekende Zweedse stijl, zonder al te veel eigenheid. Het heeft veel voeten in de aarde gehad om tot deze line-up te komen en het is maar de vraag of ze lang samen zullen blijven.

Frozen Dawn laat op deze plaat twee gezichten zien (horen?). Enerzijds de typische Dissection-sound waarbij de lead gitaar luid in de mix staat en een vrijgeleide krijgt om de boel aan te kleden. Anderzijds hoor je toch ook regelmatig een Noors geluid dat meer richting old school punk en thrash gaat (The Order Of The Winter Moon, Cold Souls). Het valt me trouwens op dat de twee gezichten zich om het andere nummer afwisselen. Erg verfrissend is het niet, het gaat zelfs zo ver dat de nummers The Order Of The Winter Moon en Winds From The North dezelfde baslijn hebben.

Afsluiten doet Frozen Dawn met Fuel For Hatred van Satyricon, wat qua nummer geheel uit de toon valt. Ik had al lang door dat Satyricon een grote invloed was op het gitaarwerk (luistert u nogmaals Winds From The North), maar de nummerkeuze is bijzonder naïef te noemen aangezien we nu een echte referentie hebben van hoe licht en zoutloos dit Frozen Dawn wel uitvalt. In mijn oren is dit dan ook maar een gelegenheidsband die niet veel te betekenen heeft voor de toekomst omwille van de middelmatigheid en het gebrek aan identiteit, hoe lekker ik het op zich ook vind.

69/100