June 1, 2011

Review "The Old Prophecy Of Winterland" in Lords of Metal Webzine (HOL)


Here is the link to the review: http://www.lordsofmetal.nl/showreview.php?id=19222

Watain en oude Dissection zijn namen die me maar niet loslaten bij het beluisteren van ‘The Old Prophecy Of Winterland’. Ja, het Madrid afkomstige Frozen Dawn speelt melodieuze black metal in het straatje van grootheden als Watain en oude Dissection. En zelfs in die mate dat ik toch een paar keer gecheckt hebt of ik niet naar wat covers zat te luisteren. En nee hoor, allemaal eigen materiaal behalve afsluitende cover ‘Fuel For Hatred’ van Satyricon. Hebben ze me toch nog mooi even op het verkeerde been gezet. Een Satyricon cover, en dan met name deze, had ik absoluut niet verwacht. Maar hij past wonderwel tussen de eigen nummers. Productioneel is alles lekker krachtig en helder zonder het rauwe scherpe randje te verliezen. Originaliteit is mijlenver te zoeken, maar wat dondert dat als alles klinkt zoals hier. Fans van Watain en oude Dissection raad ik dan ook ten zeerste aan om eens naar ‘The Old Prophecy Of Winterland’ te luisteren.

Marcel H.

Score: 71/100