July 11, 2011

Review "The Old Prophecy Of Winterland" in Bang Your Brain Zine (Romanian)


 Here is the link to the review: http://www.bangyourbrain.com/source/disc_review.php?op=show&id=201

Grupul spaniol Frozen Dawn a luat fiinta in Madrid in 2006 si este alcatuit din Grinder (voce / chitara), Arjan (tobe), Davinia (bass / backing vocals) si Lord Morgoth (chitara / backing vocals). Trupa abordeaza un old school black metal in stilul anilor 90, este influentata de scena nordica si a lansat pana acum un demo (Winds Form The North - 2007), un single (Cold Souls - 2010) si albumul de debut (The Old Prophecy Of Winterland - 2011).


Inregistrarile pentru albumul de debut au inceput in 2009, materialul fiind apoi trimis in Venezuela pentru a fi mixat de Espartaco Valdes Velasquez (2010), CD-ul aparand pe piata pe 30.03.2011 la casa de discuri Mighty Hordes Production. Din punct de vedere stilistic materialul nu rezerva prea multe surprize amatorilor de black metal adevarat. Trupa nu a apelat la nici un fel de artificii menite sa faca piesele mai comerciale (clean vocals, clape, instrumente traditionale), piesele Frozen Dawn avand acea atmosfera tipica trupelor nordice din anii 90. Chiar si fara elementele enumerate mai sus piesele Frozen Dawn au o melodicitate a lor, o atmosfera similara oarecum cu cea a pieselor Dissection, influentele Satyricon fiind la randul lor destul de pronuntate pe unele piese. Frozen Dawn se inscrie si ea in randul grupurilor cu voce feminina dar sa nu va asteptati la pasaje suave, vocea Daviniei (solista trupei death Atmosphere Grey) fiind la fel de agresiva ca si cea a solistului Grinder.


The Old Prophecy Of Winterland este un album de debut excelent. Trupa a compus 10 piese de buna calitate care impreuna cu un cover destul de inspirat si cu o prezentare grafica foarte reusita alcatuiesc un pachet care va incanta cu siguranta pe toti amatorii de black metal ca pe vremuri. Piese de rezistenta Black Spells, Cold Souls si Dark Lady.